Nyári Napforduló

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

A nyári napforduló régen ugyanolyan nagy ünnep volt, mint a Karácsony. Ez az igazi fény ünnep, amikor a nap a legerősebben ragyog. Ez a csillagászati nyár kezdete.

Mikor ereje teljében van valaki, akkor kell az utódlásra, a családalapításra gondolni, és azt végre is hajtani. Ezt szimbolizálja a Rák jegye, az első nyári jegy. A Rák kardinális vízjegy, ilyenkor fontos hogy az érzelmek, a gondoskodás kerüljön előtérbe. Ez az Anya szimbóluma is egyben. A Rák különösen termékeny jegy.zodyak

Ezt követi az Oroszlán, ami szilárd tűz jegy. Ez az időszak az év legmelegebb időszaka. Ez a kiteljesedés, a karrier időszaka. Mára fordult a világ, ha sikerült karriert elérni, jöhet a család. Pedig csak erős családi háttérrel lehet sikereket elérni.

Ezután jöhet a betakarítás, a Szűz időszaka, ami változó föld jegy. Ebben az időszakban már véget ér a kánikula. Ez mindannak a gyümölcse, amit az előző kettőben megérleltünk. Itt már le kell mondani a sikerről, karrierről, át kell adni a tudást, segíteni az utódot jó tanácsokkal. Manapság ez szinte sosem történik meg! Mindenki a csúcson szeretne maradni.

Melyik elem hiányzik a nyárból? A levegő. Ezt szoktuk érezni is, ilyenkor a legkevesebb a szél. Szimbolikusan a kapcsolatok azok, amire itt nincs szükség. Ha jól csináljuk a dolgainkat, nem kell segíteni, a megérett gyümölcs lehull magától, nem kell besegíteni!

Noszov Valentin írása


error: Tartalom védve van!