„Nem uralkodni akarunk a másikon, hanem szeretni

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

A Yotengrit a lét teljességéről szól, s így mindent érint, az isteni eredetet, a szellemit és természetit, emberi társadalmat, közösséget, politikát. Nem ismeri az alárendeltséget és fölérendeltséget. Ez a tartós szerelmi kapcsolat lényege is. Talán innen ismerhettem rá erre a csodakönyvre, mert ezt élem. Nem uralkodni akarunk a másikon, hanem szeretni.

Egy olyan világban, ahol a férfi gyárilag felsőbbrendű lénynek éli meg önmagát, ráadásul egy sok évezredes ideológiával alátámasztva, az egy elnyomóra és elnyomottra osztott világrendben él, melyben igazi szerelemről nem lehet beszélni. De szeretetről sem.

A ma élő embernek feltétlenül meg kell ismerkednie ezzel a nagy költői erővel megírt tudással. Én minden sorát személyes üzenetnek érzem, megtalálva benne mindazt, amit más kultúrákban és vallásokban igaznak éreztem, és azt a többletet is, amit a szerelem jelent, azt a dualista bölcseletet, mely sehol ilyen tisztán leírva nincs.”

Idézetek Müller Péter Vallomás a szerelemről című könyvéből – kedvcsinálónak a 2018. november 13-i Három Nádszál Klubban tartandó beszélgetéshez


error: Tartalom védve van!