Csillagelőzetes a Tavaszi Napfordulóhoz

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

MOTTÓ: MÁGIA

Azt hiszem, sokak számára van ennek a szónak egy „alsó” mellékzöngéje és berzenkedve igyekszik távol tartani magát mindattól, amit ma jelent..
Azonban most, a Napfordulóval eljött a LÁTÁS ideje, ezért helyére tehetjük a fogalmakat, ahogy az „I”-t is újra „odabiggyeszthetjük” a „-gazság” elé.
A létben semmi nem állandó, minden változik. Aki ma fent, az holnap lent. Aki ma lent, az holnap fent. Az Igazság mindig kiegyenlít. Aki MAG-usan él, aki működteti magában a MAG-ot, azaz az ÉL-ETET, annak nincsenek lentjei és fentjei – csakis kozmikus szinten. Azaz LE-születik, majd FEL-emelkedik… A két végpont között pedig változásokat él meg, fordulatokat – de nem lenteket és fenteket..Persze, ha IO-L él.

A Tavaszi napforduló az első kiegyenlítődés az évkörön, amikor először lesz egyforma hosszú a nappal és az éjszaka. Egy-ÉN-súly van.
Télen elmerültünk a sötétben; a csendben pihenő MAG gyűjtötte az erőt, hogy most, a fordulatkor megnyilvánulhasson. Azaz kicsírázzon!
Érdemes e szót lassan elszótagolni és az egyes tagokon elmerengeni: a „KI” mint irány, egyértelmű. A „CSÍ” nem más, mint maga az élet, mely növekedésnek indul, a „RÁZ” pedig az az energia, mely tényleg megrázza a kicsi növényt, ahogy mozgásba lendíti.
A MAG, amiből a növekedés elindul, nem más, mint az EMLÉKEZET. A Magban mindig benne van a Teljesség, a Mindenség. A mag, amikor növekedését beindítja, tenmaga mágusa.
Az embert az emeli a növény-és állatvilág fölé, hogy tudatosan képes teremteni, nem csak akkor, amikor „ideje vagyon”. Ezért lehet ő „mágus”.

A mágia azonban mára a „varázslás” szintjére degradálódott. Véletlen? Semmi esetre sem, hisz alapvetően mindenki szeret varázsolni. „Abrakadabra” – és máris áll a terülj-terülj asztalkám. Mindenki így képzeli el. Mindenki erről a varázserőről álmodik. Ugyanakkor bármennyire is szeretnénk varázsolni, az „igazi varázslótól” mégiscsak félünk. Vajon miért? Mert félünk, hogy LÁT minket? Hát igen. A hatalom sohasem szereti a LÁTÓKAT, a mágusokat. Ezért állítottak valaha máglyákat…. s lett a mágiából máglya. Az „I”-ből egy „Y”. Apróság. Apróság?…

Ma, 20-án 22:59-kor, mikor feláll a Nap-Éj-egyenlőség, feláll egy nagyon szép 5-szög, azaz Pentagramma is az égen a Nap, az AC-tengely, a Hold, a Sárkányfej és a Mars között. Mint tudjuk, a pentagramma épp a mágia jele. A Nappal szemben álló Hold pedig teljes „kivilágításban” részesül, telihold lévén – tehát minden titok fényre kerül! Minden láthatóvá válik! Úgy bennünk, tenMAGunkban, mint kívül, a külvilágban. Erről szól a tavasz.

Az eszenciája az elkövetkező 3 hónapnak az lesz: bármit szeretnénk teremteni, megvalósítani, elérni, először nézzünk a dolgok MÉLYÉRE, LÁSSUNK RÁ az összefüggésekre, és fedezzük fel MAGunkban azt a teremtő tűzenergiát, azt a MAGunkkal hozott tudást és bölcsességet, melynek segítségével újra helyére tudjuk tenni az „I”-t a -gazság elé épp a LÁTÁS képessége által. Ez a SZER-ELEM mágiája. Ami VILÁGOSSÁG-ot hoz a fejekbe és a lelkekbe.

Esöné Kadnár Marianna – Skórpió Stúdió írása


error: Tartalom védve van!