Máté Imre bácsa beteljesítette küldetését

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

Kedves Barátok!

Máté Imre Bácsa beteljesítette küldetését azzal, hogy – az Elődök meghagyása szerint, amikor eljött az idő – a Yotengrit könyvekben nyilvánosság elé tárta a rábaközi Tudók évszázadokon át őrzött hagyatékát.

Közkinccsé tette a tant, amit mindenki szabadon értelmezhet belátása szerint. A tan hivatalos képviselete, értelmezése azonban nem lehet sokrétű, mert az nem segítené a szellemiség előmenetelét.

A feladat – amit meghagyott – összetett és megvalósítása széleskörű összefogást kíván. A Tan változatlan marad, csak „közelebb köll vinni az emberekhez”. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a bölcselet a maga teljességében megőrizze értékeit, valamint függetlenségét politikai, anyagi, stb. befolyástól. Ezen munkálkodunk minden igyekezetünkkel, hogy méltóképpen tegyünk eleget az elvárásoknak:

1. „… a világnézet nem merevedhet meg, nem kötheti magát meghaladott korok normáihoz, hanem a jelenkor problémáit köll rendszereznie. Választ köll adnia a jelenkor kérdéseire, a jövőbe mutatóan.” (Máté Imre – Yotengrit 2. 57. o.)

2. „Ám vannak ősi alapkövek, melyek sohasem veszítik el érvényüket. Őseink esze járása, hite szerint Isten célja az „egyre javulóbb élet”.” (Máté Imre – Yotengrit 2. 57. o.)

Mindezzel a felelősséggel és körültekintéssel tartozunk a szellemiségnek, az Ősöknek és Imre Bácsának.

Tisztelettel kérjük hát a támogatásotokat és az együttműködéseteket! Mindannyiunk tudására, értékére szükség van, mert összefogásban van az erő. Köszönet ezért Mindnyájatoknak!

Áldás


error: Tartalom védve van!