Közlemény Máté Imre hagyatékáról, utódlásáról – 2019.07.12.

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

Méltatlan, hogy Máté Imre 2012-ben bekövetkezett halála óta még mindig vannak, akik a nevével és a Yotengrit nevével visszaélve, valótlan dolgokat állítva próbálnak érvényesülni. Tisztázandó a félreértéseket, az alábbi tényeket osztjuk meg a nyilvánossággal:

 

– Máté Imre 2011-ben rendelkezett a Yotengrittel kapcsolatos teendők folytatásáról, a feladatokról és az utódlásáról. Személyes utódjául Dr. Darnói Tibort jelölte, a Yotengrit szellemiségének továbbvitelére.

 

– Máté Imre mindezt örökösei és szűk bizalmi köre felé is megerősítette, így a Yotengrit, a Büün (Rábaközi Tudók) és Máté Imre személyes hagyatékát Dr. Darnói Tibor gondozza. A Yotengrit hivatalos képviseletét kizárólagosan a Yotengrit Alapítvány látja el.

 

– Sajnálattal, van olyan személy, aki ugyan nem tartozott Máté Imre szűkebb köréhez és tanítványa sem volt, a neve soha nem merült fel Máté Imre utódjaként, mégis azt állítja magáról, hogy ő Máté Imre utódja, sőt a Bácsa színeiben tetszeleg hívei előtt. Minden ilyen jellegű kijelentés és állítás valótlan! Emellett több megnyilvánulása (pl. más vallások könyveinek égetése) összeegyeztethetetlen a Yotengrit szellemiségével, ezért mind az illetőtől, mind valamennyi megnyilvánulásától – és bárki más hasonló megnyilvánulásaitól – a Yotengrit Alapítvány és Máté Imre örökösei, tisztelői élesen elhatárolódnak. Egyúttal felszólítjuk az illetőt, ne tévessze meg az embereket semmilyen fórumon, mert a Yotengrit nevében semmilyen aktivitásra nem jogosult.

 

Ezt a nyilatkozatot a benne foglalt információk megerősítéseként – a Yotengrit tisztaságának biztosítása érdekében – az alábbi személyek hitelesítik aláírásukkal, nevük vállalásával:
Dr. Darnói Tibor, a Yotengrit Alapítvány elnöke

 

Máté Hajnal, Máté Judit, mint Máté Imre örökösei

 

Továbbá Máté Imre egykori bizalmasai, barátai, tanítványai, a Yotengrit tisztaságának őrzői:
Balaskó Tibor
Cser Zoltán
Dr. Darnói Norbert
Dobó József „Szakál”
Gecsey Mihály
Gergely Erzsébet
Kalincsák István Krisztián
Kerekes Csaba
Lángh Ildikó
Mihucz Levente
Noszov Valentin

Tájékoztató Máté Imre szellemi hagyatékáról


error: Tartalom védve van!