Tavaszi napéjegyenlőség

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

Szakrális Ünnepnek azok számítanak, melyek akkor vannak, mikor az égen, a csillagokban valami visszatérő dolog történik, ami mindig ugyan az. Paradox módon a mozgó ünnepek az állandóak, mert a naptárhoz kötött ünnepek nem a csillagok állásához igazodnak, hanem a naptárhoz! Így nem szakrális ünnep a keresztény Karácsony, az Új Év. A kínai Hold Új Év viszont szakrális, mert mindig akkor van, mikor együtt áll a Nap és a Hold a Vízöntő csillagképben, de ez mindig más naptári napra esik.

maxresdefaultViszont a Büün vallásban mind a négy nagy ünnepünk szakrális. Az első ilyen nagy ünnepünk, a Gyümölcsoltó Boldogasszony. Ez az ünnep a tavaszi nap-éj egyenlőségre esik. Ezért állandó ünnep, mert mindig ugyanakkor van. Ez az ünnep a termékenység ünnepe! A természet újjáéledése, újjászületése. Asztrológiai szempontból ezt a Kos jegye szimbolizálja, melynek ura a Mars, ami egyenlő az élettel. Ilyenkor kell eddig érlelt terveinket elindítani. A Kos jegye kardinális tűz jegy! A legyőzhetetlen Őserő! A szárba szökkenés, a mag kikelés ideje!

Szimbolikában a gyermek születése is ez. Következő tavaszi jegy a Bika, fix földjegy. Itt már a dolgok megtartása a fontos, ez az Anyaöl, ami óvja a kisgyermeket. A következő pedig az Ikrek, változó levegő jegy, ez már a növekedés, a felnövés időszaka, az ég felé növésé. Mindegyik évszakból hiányzik egy elem, ha megfigyeljük! Tavasszal hiányzik a víz elem, ami az érzelmek szimbóluma. Tehát ezek a dolgok maguktól ösztönösen lezajlanak, nem befolyásolják az érzelmek a folyamatokat! Ez a természet ereje!

(Noszov Valentin írása)


error: Tartalom védve van!