Bernád Ilona, bába, természetgyógyász, néprajzos, szakíró

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

Magamról:IMG_6671_1

“Harmincöt éves koromban egy nagy betegség idején lemondtak rólam az orvosok. Az, hogy élek, és mindennap örülök és hálás vagyok, hogy élhetek, és a maradványokkal együtt alkotó, segítő hivatást adott nekem a Jóisten ajándékul, feladatul, a hitemnek, élni akarásomnak és annak a tudásnak, gyakorlásnak köszönhetem, amit otthon, szülőfalumban tanított meg nekem füves-kenő anyai nagyanyám, s népi gyógyászathoz értő szüleim.

Betegségem után kaptam meg a sorsomat Vezérlőtől azt az időt, lehetőséget, hogy bejárjam Kárpát-hazát, Moldvát, s bölcs, tiszta életű magyarokkal, idős emberekkel, gyógyítókkal, bábákkal, támasztóasszonyokkal beszélgessek. A lelkekbe és testekbe írt tudást, ezt a hatalmas és mindenre kiterjedő ismeretet tíz könyvben összegeztem. Ezen kívül előadásokon, tanfolyamokon, személyes beszélgetésekben saját, kitapasztalt gyógymódjainkat javasolom. A „kezelés”, az emberi érintés híve vagyok, bevált csontrakó „fogás”-okkal segítek a bennem bízókban. Az elixírek világába is bevezettek rokonaim és a füvesasszonyok, így ezen az örökké tanulást és alázatot igénylő úton gy
akori a közös siker, a segítőé (magamé) és az egészségéért, gyógyulásáért igazán tevő, életét jobbítani szándékozó embertársamé. Még fiatal orvosi asszisztensként és szülésznőként értettem meg, hogy mindennapi szinten van szükségünk a szellemi és lelki gyógyításra, a test tüneteinek, zavarainak természetes gyógymódjaira. És hogy minden nép saját, örökölt, kitapasztalt rendszerében gyógyul leghatékonyabban. És ebben teljesedhet ki. Szellemileg saját örökségünkben tudunk kiteljesedni, mint a gyökereiből táplálkozó fa, aki lombját az ég felé tárja. Ha célunk a magyarság egészsége és reményteli szaporulata, életfontosságú lenne, hogy családjainkban ismét beleneveljük gyermekeinket az egészséges életmódba, önellátásba, egymás- és környezetünk tiszteletére, szeretetére, a nehéz időkben való túlélésre, valamint óvodáskortól az egyetemig, az orvos, gyógyszerész, pszichológus, elmegyógyászképzésben meg kellene ismertetni hagyományos módszereinket, szertartásainkat, hogy egész-ségünk minden szinten helyreálljon!”


error: Tartalom védve van!