Három Nádszál Klubest vendége

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

Lanczendorfer Zsuzsa7Ki lehet az, aki a Yotengrit I. kötetének előszavát írta? Ki lehet Ő, akit Máté Imre méltónak talált és felkért erre a megtisztelő feladatra? Ki is ez a bátor Teremtés, aki az előszót állásának kockáztatása mellett is megírta? Ő Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna, a Három Nádszál Klub januári előadója. És vajon mi mindent tudhat? 2017. január 26-án „Magyarország az én hazám – a Magyarság szimbólumai” című élménygazdag előadásából mindezt megtudhatjuk. Várunk mindenkit szeretettel!

Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna Győrött született, itt végezte el a tanítóképző főiskolát, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán néprajz szakos diplomát szerzett. 2001-ben „summa cum laude” minősítéssel védte meg PhD disszertációját az ELTE BTK Folklore Tanszékén. 2012-ben kiemelkedő kutatói munkáért, MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma elismerő Oklevéllel jutalmazta.

Fő kutatási területe a gyermekfolklór, népballada és egyéniségvizsgálat. Öt könyve mellett számos tudományos és tudománynépszerűsítő publikációja van. Kutatói és tanári munkája mellett tudományos konferenciákon szerepel, néprajzi táborokat szervez, közművelődési feladatokat lát el, énekel kiállításokon, szerepel művészeti fesztiválokon és tagja a győri Melodiárium Kamarakórusnak.

Számos kitüntetés, szakmai elismerés, oklevél birtokosa: Kazinczy-Emlékérem, Kiváló Oktató, Országos Tudományos Diákkonferencia, Néprajz, II. Díj, Rákóczi –Emlékérem, Hallgatókért Díj, Győr-Moson-Sopron Megye Közművelődéséért Kovács Pál –Díj (2010), Győr Közművelődéséért – Díj (2016).

Jelenleg a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Főiskolai Karának egyetemi docense és a Kulturális Mediáció Mesterszak szakfelelőse.


error: Tartalom védve van!