2016 nyár – Nagyszerű rendezvények, csodás emberek, meghitt barátságok

Vissza az előző oldalra

„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

Júliusban a 25. Bilibáncs Fesztivál kerekasztal beszélgetésén vettünk részt Rábapatonán. A Yotengrit „hazájában” a fő témát Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna előadása vezette be „A közösség szerepe, mint túlélési stratégia a népi kultúrában” címmel. Emellett szó esett többek között az erdélyi és a dél-amerikai kisközösségek magyarság megtartó szerepéről. A remek programokban bővelkedő hétvégét házigazda barátaink szeretetteljes vendéglátása tette felejthetetlenné.

Meghívást kaptunk a székelyudvarhelyi Csillagút Közösség nyári táborába is, melynek főszervezője Gergely Erzsébet a közösség spirituális vezetője volt. Erzsébet, aki holisztikus bába, a Rábaközből származik, tudásával és tapasztalataival a Yotengrit szellemiségében tanítja a székely embereket. A táborban az idén is rengeteg gyakorlat és megtapasztalás segítette a résztvevőket, hogy hitben, szeretetben és a tiszta úton maradva haladjon mindenki a saját fejlődésében. Jó volt megtapasztalni, hogy a Székelyföldön van egy ilyen közösség.

Augusztusban került megrendezésre a 4. Palóc Világtalálkozó, ahol több program keretén belül is megemlékeztek a Yotengrit tanításairól. A Rábaközi tudók jurtája szeretettel várta az érdeklődőket, Dr. Darnói Tibor előadása sok embernek keltette fel a figyelmét az ősi magyar bölcselet iránt.


error: Tartalom védve van!