„Főleg pedig és mindenek előtt Szeress! SZERETET minden jó eredete.”

A Yotengrit nem kér és nem vár el. Tisztán őrzi az ősi hagyatékot és továbbadja azt a jövő nemzedékeknek. Közelebb viszi az emberekhez a Bölcseletet, szeretettel ismerteti [...]

Közelgő események

Három Nádszál Klubbeszélgetés

KILENC KAPUN TÚLI LÉTBE ISZ-gyakorlatok

"Kilenc kapun túli létbe, ....... Égi világ közepébe." (Dr. DT.)

Az ISZ-gyakorlatok során az Álmodó Lelkünkkel utazunk. A gyakorlatok "idők és terek orsóján" varázslatos élményt adnak és megtapasztaláshoz segítenek a lehetőségeinket illetően a lelki - szellemi fejlődés útján.

Szeretettel hívunk a Három Nádszál Klubbeszélgetésre 2023. október 13. 18:00-tól, ahol szeretnénk közös gyakorlási lehetőséget biztosítani.

Első körben azokat az érdeklődőket tudjuk fogadni, akik az októberi alkalommal is részt vettek a gyakorláson. Amennyiben lesz visszamondás, akkor tudunk új jelentkezőknek is helyet biztosítani.

Helyszín: Harmónia Palota, Budapest, Múzeum utca 9., (Az utca névre kattintva megjelenik a térkép).

A program adományos, melynek ajánlott összege 2.000 Ft.

Szeretnénk kérni, hogy a Klubbeszélgetésre az alapitvany@yotengrit.hu email címen regisztráljatok! Minden esetben küldünk visszaigazoló email-t. Az eseményre korlátozott számban tudunk résztvevőket fogadni és a jelentkezés sorrendjét tudjuk figyelembe venni.

Tisztelettel felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a FB-on, Messengeren történő jelölést, üzenetet nem tudjuk regisztrációnak elfogadni, ezért ne ezeken a felületeken jelentkezzetek be!

Köszönjük megértéseteket! A lemondást az alapitvany@yotengrit.hu címen lehet megtenni.

KARA-CSÁN Téli Napforduló Ünnepe

Szeretettel hívunk a Yotengrit Alapítvány Téli Napforduló Ünnepére 2023. december 21-én csütörtök este 18:00 órától, melyre Budapesten kerül sor.
Ehátos szert tartunk a Yotengrit hagyományai szerint. A szerre közös dobolással és énekléssel hangolódunk, melyet Mohos Alexandra és Dr. Darnói Tibor fog vezetni. Az összejövetel elején és végén lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre. Érkezni 18:00 órától lehet.
Várunk mindenkit, aki szeretné megélni ezt az ünnepi pillanatot egy szeretettel átitatott, nagyszerű társaságban. Légy része Te is annak a csodának, amelyet egy ilyen összejövetelen tapasztalni lehet!
A részvétel ingyenes, de elő-regisztrációhoz kötött. A férőhelyek száma korlátozott, a visszaigazolásnál a jelentkezés sorrendjét tudjuk figyelembe venni. Jelentkezni az alapitvany@yotengrit.hu címen lehet!
Szép lenne, ha a hölgyek fehér ruhában vagy szoknyában, a férfiak fehér ingben érkeznének, de ez természetesen nem elvárás, nem előírás. A központban át lehet öltözni.
A terembérhez adományokat, a közös asztalra saját készítésű édes- vagy sós süteményeket és gyümölcsöt köszönettel fogadunk.
Várunk szeretettel!

GYŐR – Kassai Lajos és Dr. Darnói Tibor előadása

4. állomás: Győr
Az ősi magyar bölcselet útmutatásai napjainkra
Kassai Lajos, lovasíjász és Dr. Darnói Tibor, a Yotengrit Alapítvány elnökének közös előadása
A jelenkor halmozott kihívások elé állít minket. Súlyos értékrend-válság van, ami megrengeti és megosztja a társadalmat. A jelenben megkérdőjeleződik a múlt, ami döntően határozza meg a jövőt. Mi az, amiben szükségszerű a változás és mi az, ami örökérvényű? Mit és hogyan építhetünk be az életünkbe?
Az ősi magyar bölcselet elénk tárja a megkerülhetetlen törvényeket, ami a természet RENDjéből fakad. Ezeket kell megismernünk, követnünk, ezeket kell megvalósítanunk. Hogy minden cselekedetünk megálljon A HÁROM NÁDSZÁLon: a szeretet-igazság-bölcsesség pillérein.
Időpont: 2024. január 22. hétfő 18:00
Helyszín: Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Győr, Konini utca 2-4.
Belépő: Elővételben 2024.01.14-ig 3.900 Ft, utána 4.500 Ft
Jegyek korlátozott számban a www.ikerorveny.hu oldalon vásárolhatók. Fizetés átutalással vagy bankkártyával lehetséges.
Az előadás előtt csak akkor lesz helyszíni értékesítés, ha marad jegy, melyről az előadást megelőzően tájékoztatást adunk.
Érdeklődni az alapitvany@yotengrit.hu címen lehet.
Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Hírek

Gondolatok a Yotengritről – Dr. Darnói Tibor jegyzete

Mottó: „Aki érti, érti.” (Máté Imre) A Yotengrit történelmi jelentősége Bölcs tisztánlátással, Máté Imre – utódlásának megbízatása mellé – a következő fő feladatokat hagyta meg számomra: „Neked kell átvinned a Yotengritet a Fénybe! Közelebb kell vinni az emberekhez a tant! Neked kell a kancsót meg töltened vízzel!” Ott, akkor, egymás szemébe nézve mindketten tudtuk, hogy […]

Tovább olvasom

Gondolatok a Yotengritről – Dr. Darnói Tibor jegyzete

Mottó: „A természetet következmények nélkül nem lehet megerőszakolni” (Dr. Darnói Tibor) Tiszta igazodási pontokra van szükség Amiként a modern világunk, úgy maga az ember is egyre távolabbra sodródik a természettől. A természettől, amely éltet bennünket, s amelynek része vagyunk. Pontosan, ahogy a Yotengrit bölcselete is tanítja: „az ember nem ura, hanem része a természetnek”. A […]

Tovább olvasom

Gondolatok a Yotengritről – Dr. Darnói Tibor jegyzete a Yotengrit tisztaságának jelentőségéről

A Yotengrit tiszta tükör* A Yotengrit a létezés, a mindenség törvényeit összefoglaló esszenciális tanítás, mely „száműzetésében” megőrizte tisztaságát. Több évszázad után ismét lehetőség nyílik arra, hogy ez a tudás eljusson az emberekhez. Kivételes lehetőség ez, amellyel élnünk kell. És nem ronthatjuk el! Őseink évszázadokon keresztül az életük árán mentették, őrizték és adták tovább a bölcseletet. […]

Tovább olvasom

Írások

VAS-ORU – „Legyenek ünnepeid!”

Ünnepi téma, ünnepi alkalom – így foglalhatnánk össze röviden a Yotengrit Akadémia 6. napját. Az évkör rendje, az ünnepkör titkai, a szertartások menetének bemutatása egész nap varázslatos hangulatot adott az Akadémia legutóbbi alkalmával, amit méltóképpen koronázott meg három kiváló végzős hallgató elismerése. Gratulálunk nekik és köszönjük a pártatlan elkötelezettségüket. Áldás volt ez a nap is, […]

Tovább olvasom

Yotengrit Akadémia – 3. évfolyam – 1. alkalom

Tovább olvasom

Előadás Kiskunhalason

Kassai Lajos és Dr. Darnói Tibor tegnapi előadása – szép, emelkedett este egy nagyszerű közönséggel! Köszönet a szervezőknek, köszönjük Kiskunhalas!

Tovább olvasom

error: Tartalom védve van!